PANNA COTTA sa malinama ili jagodama

Sastojci:
- 30g želatina,
- 2 kom istrugane vanile,
- 6 dl mleka,
- 10 dl slatke pavlake,
- 1/4 kafene kašičice stevija prahahttp://steviarebaudiana.rs/webshop/termek/3-,
- malo džema od malina ili jagoda zaslađog stevijomhttp://steviarebaudiana.rs/webshop/termek/51-

Priprema:
U jednoj posudi promešajte mleko, slatku pavlaku i vanilu, i stavite da provri. Od ovoga u jednu posudicu isipajte jednu malu količinu i lagano promešajte sa želatinom. Kada ste to izmešali, dodajte i promeštajte u ostatak mleka. Pripremite par keramičkih posudica (količina zavisi od veličine), i to tako da ih isperete hladnom vodom , pa polako usujete pripremljenu kremu. Kada se ohlade, stavite ih u frižider preko noći. Pre nego što ih poslužite, nožem pređite kod ivica posude s unutrašnje strane da bi se krema odvojila od posude, pa naglo izvrnite kremu iz posude na jedan tanjir. Prelijte okolo sa džemom od malina (ili jagoda) i vrh ukrasite sa par malina-jagoda. 

Prijatno uz ovaj dekorativan i vrlo ukusan desert!