Mafini sa jabukama, obogaćeni ovsenom kašom

Mafini sa jabukama, obogaćeni ovsenom kašom

Sastojci:
- 2 šolje ovsene kaše,
- 2 šolje pšeničnog brašna,
- 2 kašičice praška za pecivo,
- 4 kašičice cimeta,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica muškatnog oraščića,
- 2 kašičice stevija praha,
- 1 šolja mleka,
- 2 jaja,
- 1/2 šolje otopljenog putera,
- 2 jabuke srednje veličine, oljuštene i isečene na kriške,
- 1 šolja suvog grožđa.

Priprema:
Izmešajte u jednoj posudi ovsenu kašu, pšenično brašno, prašak za pecivo, cimet, muskatni oraščić, so i stevija prah. U drugoj posudi izmešajte mleko, jaja, jabuke i suvo grožđe. 
Rernu uključite da se zagreje na 200 stepeni C. 
Sada mogu gore navedeni i izmešani sastojci da se pomešaju i da se od njih umesi testo. Kada ste umesili testo, sipajte ga u kalupe za mafine, koji su prethodno podmazani puterom. Mafine pecite 20-25 minuta.