Američke palačinke

Sastojci:

170 g brašna 
1 ravna kašika praška za pecivo bez fosfata
½  mala kašika sodabikarbone 
1 mali prstohvat (himalajske) soli 
 mali prstohvat Stevija praha ili 2-3 kapi Fluid Nove 
1 celo jaje 
250 ml mleka (ko kako voli – može se pripremiti i sa biljnim mlekom) 
1 supena kašika ulja 
100g čokolada bez šećera 


Priprema:

Brašno, prašak za pecivo, sodabikarbonu, so i steviju pomešajte u činiji. Izmrvite čokololadu i lagano umešajte u lisnatu smesu. Smesi dodajte jaje, mleko i ulje, i mešajte dok se ne sjedini.

Testo ce biti malo gušće, nego kod običnih palačinki. Stavite malo ulja u palačinkaru, pa stavite 3 supene kašike smese.

Čim se jedna strana ispeče (zavisi od temperature kod nas treba otp. 20 sek.), okrenite i ispecite drugu stranu (otp. 10 sek.). Čokolada se neće skroz istopiti, samo će malo da se topi, i biće jako fino! :-)

Ako ne nađete čokoladu bez šećera, onda možete da je zamenite sa svežim voćem ili komadićima voća.

Ako koristite zamrznuto voće onda je važno da ga pre upotrebe odmrznete i pustite da se iscedi, kako ne bi uticalo na testo.



Prijatno!